Weekend-ul trecut, de Paște a fost momentul prăjiturilor cu mult unt, faină, zahăr și creme care mai de care mai bune și mai interesante. Totuși, oricât de bune au fost „dulciurile de sărbătoare”, ai nevoie de o pauză și ți-ai dori un desert ușor. Mai mult, ai vrea ca desertul tău de weekend să fie gata în câtva minute și să-ți dezmierde papilele gustative cu aromele lui. De aceea, pentru weekendul care începe, ne gândim să-ți propunem un desert absolut delicios pentru care nu vei avea nevoie de mai mult de 7 ingrediente.

Înainte să ajungi acasă în această seară, oprește-te la un supermarket și fă niște cumpărături, în cazul în care nu ai deja ingredientele. Sunt ingrediente simple, poate doar ananasul proaspăt va trebui cumpărat. Atenție, cantitățile de mai jos sunt pentru 4 porții:

  • 1/2 pahar de zahăr brun;
  • 1/2 pahar de suc de portocale;
  • 3 linguri de miere naturală pură;
  • 1 ananas de dimensiuni medii care se taie în 8 felii;
  • 1/4 pahar de iaurt sau smântână;
  • 1/3 pahar de fistic tocat, nesărat;
  • 2 linguri de frunze de mentă tocate.

Dacă ai toate aceste ingrediente în cantitățile specificate, pune-ți șorțul de bucătărie și, înainte de toate, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Așa spune rețeta, dar poți să îl preîncălzești și „la ochi”, doar te pricepi. Nu e primul deșert pe care îl prepari acasă. Acestea fiind spuse, ia primele 3 ingrediente și amestecă-le bine într-un bol, cel puțin până ce zahărul se dizolvă complet. Ia feliile de ananas și lasă-le la marinat în sosul care a rezultat în bol timp de aproximativ 10 minute.

După cele 10 minute care au trecut „cât ai clipi”, pune feliile de ananas marinate pe o tavă, pe care ai pus în prealabil hârtie de copt. Odată ce ananasul este așezat frumos în tavă, se pune la rumenit în cuptor timp de 15 minute, după care se întoarce și se mai unge o dată cu sos pe partea care a stat lipită de hârtia de copt. Se mai lasă la cuptor până când face o crustă de caramel. Se va lăsa să se răcească înainte de servire.

Pe lângă ananas, în farfurie se va pune iaurtul, iar peste întregul preparat se va presăra fisticul tocat și menta.

Asta este tot! Simplu, nu-i așa?

Weekend plăcut și delicios!

Foto: epicurious.com