Mierea este un aliment versatil care poate schimba radical gustul unui desert. Mierea naturală poate înlocui zahărul, îmbunătățind astfel calitățile nutritive ale desertului. Mai mult, mierea pe post de îndulcitor în preparatele de cofetărie elimină efectele nocive pe care zahărul în exces le poate avea asupra organismului. Tocmai de aceea, ne străduim să-ți oferim rețete sănătoase care să te ajute să prepari delicii dulci pentru familia ta. Rețeta de astăzi sunt cupele sau coșulețele de baclava cu miere.

Să începem rețeta! În primul rând, verificăm lista de ingrediente:

  • 15 forme mici pentru tarte – se găsesc în orice supermarket, în cazul în care nu ai deja așa ceva prin bucătărie;
  • o cană de fistic, alune, arahide, nuci sau un mix din acești sâmburi care se toacă mărunt;
  • 1 lingură de unt topit
  • 1/4 de cană de miere, se va adăuga mai multă miere la servire;
  • 1/4 lingură de scorțișoară
  • un vârf de cuțit de sare.

Dacă ai bifat toate ingredientele, ești gata pentru faza a doua, prepararea. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Până se cuptorul va ajunge la temperatura optimă, căptușește formele de tarte cu hârtie de copt.
Ia apoi un bol mediu ca dimensiuni și amestecă sâmburii pisați, untul topit, mierea, scorțișoara și sarea până când ingredientele sunt combinate perfect. Ia tot acest amestec și pune-l în formele de tarte pe care le ai pregătite. Pune formele pline la cuptor, unde le vei lăsa nici mai mult nici mai puțin de 10 minute. Ca reper, până când mixul de sâmburi va primi o culoare arămie. Atenție, dacă lași prea mult, s-ar putea să se ardă, iar rețeta ta va fi un eșec.

Înainte de a servi deliciosul deșert, mai adaugă niște miere deasupra. Poți adăuga miere naturală cum ai adăugat în compoziție, dar poți să adaugi și un produs pe bază de miere, cum ar fi mierea cu cocoș, cea cu ciocolată, cea cu vanilie sau alte varietăți care ți se par interesante.

Pofta buna!

[sursa foto: gimmesomeoven.com]