Mierea este un ingredient versatil care poate fi adăugat într-o serie de preparate pentru o plăcere desăvârșită a gustului. Dacă tot ne așteaptă o perioadă caniculară și avem nevoie de metode de răcorire, o salată de fructe de sezon, alese pe sprânceană din piață, direct de la producător, poate fi exact acea „briză răcoroasă” și energizantă de care ai nevoie pentru a te pune pe picioare în zilele caniculare.

Prepararea unei salate de fructe ține de imaginație și de ce ingrediente ai la îndemână dar, fructele de sezon ar trebui să predomine. Bineînțeles, de dragul diversității, poți interveni și cu alte fructe, după gust.

Îți sugerăm o salată de fructe cu miere care ar putea arăta cam așa:

  • 2 cești de iaurt
  • 2 linguri de miere
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie
  • căpșuni (după gust)
  • cireșe fără sâmburi (după gust)
  • 1/2 cană de coacăze proaspete
  • 1/2 cană de zmeură proaspătă
  • suc dintr-o jumătate de portocală

Cu astfel de ingrediente nu poate ieși nimic altceva decât ceva extrem de delicios. Amestecă iaurtul cu mierea și cu esența de vanilie într-un bol separat. Taie toate fructele în cubulețe, amestecă-le cu sucul de portocale într-un alt bol. După ce ai două boluri cu 2 amestecuri diferite poți pune conținutul celor două recipiente în porții. Salata de fructe poate fi servită cu amestecul de iaurt miere și vanilie deasupra.

Pentru a te bucura din plin de „invazia aromelor”, înainte să iei prima linguriță din acest amestec extraordinar, asigură-te că fructele au apucat să se îmbine cu amestecul de iaurt cu vanilie și miere.

Timpul de preparare, chiar dacă nu ai experiență în bucătărie nu trece de 10 minute. Mierea naturală, împreună cu fructele sunt o combinație perfectă pentru micul dejun. Încearcă și spune-ne ce crezi!