Mierea polifloră e hrănitoare, bună, gustoasă …

Dar parcă totuși ai vrea să încerci și un alt tip. Și ce sortiment ar fi mai bun decât mierea clasică, polifloră daca nu cea gustoasă de salcâm.

Mierea de salcâm, după cum îi spune și numele, derivă din planta de salcâm și este un tip de miere “monofloră”, considerând faptul că stupii de albine sunt plasați într-o zonă bogată în salcâmi. Astfel, nectarul principal este cules de către albine din acest tip de plantă și dau naștere la prețioasa miere de salcâm.

Ce aspect are mierea de salcâm?

Ea are o culoare foarte clară și o consistență destul de lichidă, fară cristale. Ce o face mai deosebită față de alte tipuri de miere este mirosul ei dulce și floral și gustul său dulce și delicat. Ea cristalizează printr-un proces încet care durează aproximativ 1-2 ani de la extracție.

Ce îi oferă aspectul comercial deosebit și reușește să iți atragă ochiul este faptul că mierea de salcâm reușește să rămână într-o stare lichidă pentru o perioadă lungă de timp. Mai mult, culoarea ei clară te duce la o dorință irezistibilă de a gusta acest tip de miere și te îndeamnă să scufunzi lingurița în borcan (chiar atunci pe loc).

Chiar dacă este cea mai căutată miere de pe piață și mulți o consideră “cea mai bună miere”, trebuie să iți spun că nu este așa. Și nu este așa pentru că fiecare miere are beneficiile și proprietățile ei particulare.

Însă totuși, mierea de salcâm este cea mai preferată și se clasează pe prima poziție când vine vorba de tipuri de miere cumpărate, iar motivul principal cred că este aroma și gustul plăcut pe care îl are.

Miere Pura de Salcam

Cu ce este deosebită mierea de salcâm față de alte tipuri de miere?

În primul rând, mierea de salcâm are un conținut mare de fructoză. Și din acest motiv ea este mai parfumată, fină și delicioasă. Mai mult, după cum am spus și mai sus, mierea de salcâm se zaharisește cel mai greu și își păstrează fluiditatea până la 2 ani.

Textura ei este fină și este tipul de miere pe care o asimilezi și o digeri cel mai ușor, oferindu-ți o mulțime de beneficii, substanțe nutritive și bio-active, cât și foarte multa energie.

Dar haide să discutam mai mult despre ce beneficii și proprietăți are mierea de salcâm.

Miere de Salcâm Beneficii: Ce proprietăți are mierea de salcâm?

Am discutat despre aspect, textură, compoziție …

Dar totuși, cu ce te ajută mai exact mierea de salcâm?

În fond și la urma urmei, pe lângă gust, vrei să știi cu ce iți îmbunătățește viață, nu-i așa?

Considerată și “hrană vie” datorită numărului impresionant de nutrienți pe care îl conține (435 la număr), mierea de salcâm este bogată în vitaminele B1, B2, B6, B9, B12.

Mai mult, ea are o mulțime de enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi, flavonice (substanțe antioxidante), dextrină, factori antibiotici, dar și substanțe minerale care te ajută să duci ziua la bun sfârșit int-o manieră sănătoasă.

Ce substanțe minerale are mierea de salcâm?

Calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru …

Și acestea sunt doar o parte dintre ele.

Pe lângă nutrienții importanți pe care îi conține, mierea de salcâm te mai ajută prin proprietăți:

  • Energizante
  • Tonifiante
  • Laxative
  • Emoliente
  • Expectorante
  • Antiseptice
  • Diuretice
  • Sedative
  • Antianemiante

Mai mult, mierea de salcâm:

  • Stimulează digestia
  • Curăță ficatul
  • Reglează tranzitul intestinal
  • Îmbunătățește activitatea inimii și sistemul circulator
  • Ajută la refacerea organismului după efort
  • Combate oboseala
  • Stimulează sistemul imunitar
  • Crește numărul de globule roșii din sânge

Iar dacă nu te-ai convins până acum de numeroasele beneficii și proprietăți pe care le are mierea de salcâm …

Urmează să iți mai prezint și o serie de indicații terapeutice esențiale pe care să le iei în considerare.

Indicații Terapeutice Miere De Salcâm

Străbați sezonul rece și ai probleme cu tusea?

Iți sugerez eu un remediu …

Mierea de salcâm!

Din fericire, cea mai mare calitate a mierii de slacam este că reușește să iți calmeze tusea. Ea are un efect anti-inflamator puternic pentru sistemul respirator și este foarte indicată dacă te confrunți cu o răceală, rinită, sinuzită, pneumonie, tuberculoză, sau orice alt tip de infecție bronho-pulmonară.

O alta indicație terapeutică a mierii de salcâm pe care poți să o iei în considerare este efectul ei asupra eventualelor probleme digestive.

Dacă stomacul iți da bătăi de cap și suferi de gastrită sau ulcer, mierea de salcâm este un remediu natural benefic pentru ambele afecțiuni.

Vezi tu, aceste boli apar datorită unei acidități mărite, iar mierea de salcâm (diluată în apă și luată înaintea mesei) reușește să te ajute cu diminuarea acestei acidități, calmandu-ți arsurile. O altă metodă prin care poți consuma mierea de salcâm este în combinație cu 200 mL de lapte crud înainte de culcare (în special dacă suferi de ulcer).

Ai probleme cu ficatul sau inima?

Din fericire, mierea de salcâm te ajută și dacă te confrunți cu probleme la nivelul acestor doua organe.

Cum reușește să o facă?

Prin faptul că stimulează creșterea numărului de hemoglobină din sânge și iți îmbunătățește funcția de detoxificare. Eu iți recomand să iei intre 100 și 120g de miere de salcâm, de 3 ori pe zi, cu 1 ora înainte de masă.

Pe lângă cele de mai sus, mierea de salcâm te ajută în convalescență și iți întărește imunitatea, ajutându-te cu recuperarea după o naștere, boală, sau operație.
Insomniile sunt încă o afecțiune pe care mierea de salcâm o poate ameliora. Două linguri de miere într-o cană de lapte pot face minuni înainte de culcare și iți pot induce un somn profund și liniștitor.

De fiecare data când am probleme cu somnul …

Mierea de salcâm își face treaba și reușește să mă calmeze, în special în combinația noastră cu lavandă pe care o poți comanda aici.

Bine, bun …

Am discutat despre beneficii, proprietăți.

Dar cum folosești mierea de salcâm în bucătărie?

Haide să vedem și acest subiect …

Cum Să Folosești Mierea De Salcâm În Bucătărie

Că și orice alt tip de miere …

Mierea de salcâm este un excelent îndulcitor pe care îl poți folosi într-un număr mare de băuturi.

Infuzii, ceaiuri de plante, cafea, sau diferite băuturi răcoritoare – toate sunt excelente pentru a le îndulci cu mierea de salcâm.

Mai mult, poți folosi mierea de salcâm în prepararea cremelor tartinabile.

Cele mai comune comune combinații sunt cele cu fistic, migdale, alune și cacao …

Combinații mult mai sănătoase decât cele industriale pe care le găsești la supermarket. În general, cele din supermarket au cantități mari de zahăr rafinat, chiar dacă sunt considerate naturale.

Dar până la urmă …

Cea mai clasică și bună metodă (o spun pentru că e preferata mea) este mierea de salcâm răspândită pur și simplu pe o felie de pâine.

Gustarea care nu dă greș niciodată!

Un alt sfat util pe care ți-l pot da în legătură cu mierea de salcâm este că ea este cel mai ușor de falsificat. După cum o tot spun de mai multe ori, 80% din mierea de pe piață este contrafăcută, iar cea de salcâm este foarte ușor de falsificat.

Cum recunoști că este contrafăcută?

Dacă simți un miros foarte puternic al mierii, înseamnă că ea a fost îmbogățită cu infuzie de flori de salcâm, neavand nicio valoare nutritivă.

Dacă ești diabetic, mierea de salcâm este o alegere foarte bună pentru tine, deoarece ea are un conținut scăzut de sucroză.

Încă un sfat ce ți-l pot da (în caz că nu îl cunoști deja) este că nu trebuie să adaugi miere în ceaiuri cu temperatura de peste 40 de grade C.

De ce nu trebuie să o faci?

Pentru că alterezi calitatea mierii și diminuezi proprietățile ei curative.

Cam acestea au fost discuțiile despre subiectul “Miere de salcâm beneficii și proprietăți”.

Părerea mea este că mierea de salcâm este un produs hrănitor, gustos, pe care îl consum aproape zilnic și ți-l recomand și tie macar să îl încerci.

Comandă mierea noastră pură de salcâm aici.

Sau în combinație cu lavandă aici,

sau în combinație cu nucă aici.

Multa sănătate!
Bogdan [Bee Power]