Miere Pura de Salcam – 350 g

20.00lei

Strămoşii noştri numeau mierea de salcâm „adevarata hrană pentru organism” .Este tipul de miere care se absoarbe cel mai uşor de corp. Energia oferită de mierea de salcâm este un motiv important pentru a-ţi aproviziona camara cu mai multe borcane, mai ales pe timp de iarnă. Aceasta este obţinută din florile de salcam şi se caracterizează prin faptul că are o remarcabilă puritate şi claritate.

Descriere

Strămoşii noştri numeau mierea de salcâm „adevarata hrană pentru organism” .Este tipul de miere care se absoarbe cel mai uşor de corp. Energia oferită de mierea de salcâm este un motiv important pentru a-ţi aproviziona camara cu mai multe borcane, mai ales pe timp de iarnă. Aceasta este obţinută din florile de salcam şi se caracterizează prin faptul că are o remarcabilă puritate şi claritate.

Este una dintre cele mai cunoscute şi dulci sortimente de miere datorită gustului delicat cu tentă florală. Mirosul este specific. Trebuie să ţinem cont însă, că mirosul pronunţat de salcâm este un semn al falsificării mierii prin introducerea unei infuzii de flori de salcâm.Acest tip de miere este un excelent îndulcitor, deoarece nu alterează cu nimic gustul sau aroma bauturii.
Conţine un coktail puternic de vitamine(B1,B2,B6,B12), minerale şi enzime, esenţiale pentru o viaţă lungă şi sănătoasă.

Proprietăţiile terapeutice ale mierii de salcâm

Bine cunoscută datorită proprietăţilor sale terapeutice, acest tip de miere curaţă ficatul, reglează tranzitul intenstinal şi reprezintă un antiinflamator pentru sistemul respirator.

Mierea de salcâm este un bun calmant pentru tuse, este antiseptică şi este folosită în tratamentul asteniei şi nevrozelor. Aceasta mai este recomandată în:

Gastrita – se recomandă o linguriţă de miere de salcâm, diluată în apă caldă si luata inainte de masă, diminueaza aciditatea gastrica si scade arsurile.

Ulcer – se recomandă mierea de salcam diluată în 200 ml de lapte nefiert. Amestecul se bea seara înainte de culcare.

Covalescenţă – mierea de salcâm contribuie la întărirea imunităţii, mai ales la copii, gravide şi persoane care se recuperează după o boală sau operaţie.

Datorită conținutului scăzut de glucoză, ea poate fi consumată cu moderație și de către pacienții diabetici. Sunt permise 1-3 lingurițe pe zi. La pacienții cu diabet (în special de tip 2), mierea în cantități mici, pe stomacul gol, poate diminua și stabiliza glicemia.

În această era a antibioticelor, care deja nu mai pot face faţă microbilor care pun stăpânire pe noi, ar trebui să ne aducem aminte de antibioticele naturale, a caror forţă a fost dovedită şi de ştiinţa modernă.Oamenii pot alege să-și regăsească sănătatea, utilizând produsele albinelor, adevărate sublimate ale produselor vegetale. Stă în puterea noastră să fim înțelepți, să trăim frumos, în armonie cu plantele și albinele, tovarăși de drum, de la facerea lumii.

Informații suplimentare

Greutate0.35 kg
Cantitate

350 g