Miere Pura de Rapita – 500 g

20.00 lei

Stoc epuizat

Mierea de rapiţă este prima miere extrasă în anul apicol. Campurile galbene de rapiţă le ofera albinelor hrana pentru a-şi reveni după iarnă.

Stoc epuizat

Descriere

Mierea de rapiţă este prima miere extrasă în anul apicol. Campurile galbene de rapiţă le ofera albinelor hrana pentru a-şi reveni după iarnă. Pe langă faptul că se hrănesc cu nectarul florilor de rapiţă, albinele produc şi miere din aceste flori, o miere care se distinge prin gust şi textură de celalte tipuri. Aceasta are o culoare galben pal, alburie. Are o textură cremoasă, despre care unii oameni spun că se aseamană cu şerbetul.
Mirosul mierii de rapiţă este unul specific şi este o miere mai puţin dulce. Abundă în glucoză, ceea ce face să se cristalizeze rapid, în cateva zile după ce a fost extrasă. Deoarece este produsă primăvara, când condiţiile atmosferice sunt instabile , mierea de rapiţă are un nivel de umiditate ridicat.

Proprietaţile terapeutice ale mierii de rapiţă

Ca orice tip de miere, şi cea de rapiţă are calităţi terapeutice, fiind recomandată mai ales persoanelor care suferă de boli ale rinichilor.
Datorită conţinutului ridicat de Q3 în uleiul de rapiţă, necesar oaselor, această miere este excelentă pentru tratarea osteoporozei. Mierea de rapiţă ajută şi la refacerea şi menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari. De asemenea, protejează ficatul şi îmbunătăţeşte funcţiile pancreatice şi ale splinei.

Informații suplimentare

Greutate 0.5 kg
Cantitate

500 g

Go to Top