Miere Poliflora Pura – 500 g

20.00 lei

Stoc epuizat

Mierea polifloră este obţinută din nectarul mai multor flori de câmp şi conţine principile active a mai multor plante. De aceea ea este mai bogată în vitamine şi săruri minerale şi mult mai aromată decât mierea monofloră. Acest tip de miere are un conţinut bogat de fier.

Stoc epuizat

Descriere

Mierea polifloră este obţinută din nectarul mai multor flori de câmp şi conţine principile active a mai multor plante. De aceea ea este mai bogată în vitamine şi săruri minerale şi mult mai aromată decât mierea monofloră. Acest tip de miere are un conţinut bogat de fier.
Aceasta este considerată de majoritatea specialiştilor ca fiiind o miere completă, utilizată în tratarea a numeroaselor boli şi afecţiuni. În compoziţia sa intră vitamine din complexul B si C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) și diverse săruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Este uşor de asimilat datorita conţinutului său de glucoză, sucroză şi fructoză.Mierea polifloră are un gust intens, foarte dulce şi parfumat, iar culoarea diferă în funcţie de florile predominante: de la galben viu la brun închis.

Un lucru pe care mulţi consumatori, fideli sau ocazionali, nu-l ştiu e că mierea polifloră cristalizează tocmai pentru că este naturală şi nu pentru că i s-ar fi adaugat zahăr în compoziţie. Zahărul adăugat artificial nu mai cristalizează.Trebuie sa amintim faptul că acest proces de cristalizare nu afectează cu nimic calităţiile terapeutice ale mierii.

Proprietăţile terapeutice ale mierii poliflore
Medicina populară are foarte multe recomndări la capitolul proprietăţilor terapeutice. Mierea obţinută dintr-o gamă diversă de flori se adresează unei palete la fel de largi de boli şi afecţiuni:

Indigestie, constipaţie, diareea – se recomandă 1-2 linguriţe de miere polifloră, dizolvate în apă calduţă, dimineaţa, pe stomacul gol.

Răni, arsuri şi cicatrici – se recomandă aplicarea mierii pe bandajele folosite.

Apetit scăzut – se recomandă consumarea unei linguriţe de miere înainte de masă.

Afecţiuni ale ficatului – se recomandă un amestec de miere cu lamâie.Lămâile sunt tăiate cubuleţe,aşezate într-un borcan, peste care se toarnă miere până se acoperă.Se lasă la macerat câteva zile, până se obţine un suc. Din acest preparat se ia o linguriţă, de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă.

Vitalizarea organismului – se recomandă un amestec de miere cu gretfruit. Gretfruitul se taie bucăţele şi se pune într-un bol, peste care se adaugă 2 linguri de miere polifloră. Acest amestec se consumă la micul dejun.

Avand un conţinut bogat în fier, mierea polifloră este recomandată şi în cazul anemiei şi anoreziei.

Pentru o viaţă sănătoasă, specialiştii recomandă ca mierea să fie consumată cu moderaţie, două-trei linguriţe amestecate cu lapte sau fructe, de două-trei ori pe zi. Cosumul regulat previne probleme de crestere și demineralizarea oaselor.

Informații suplimentare

Greutate 0.5 kg
Cantitate

500 g

Go to Top