Descriere
Miezul sâmburelui de caisă care rămâne după strivirea învelișului dur este folosit din timpuri străvechi pe post de medicament. Aceştia au o aromă specifică, de unde vine şi numele de amigdalină- substanţă vindecătoare care a fost denumită Vitamina B17. Amigdalina este considerată a avea efecte benefice în combaterea celulelor canceroase, stimulând sistemul imunitar să le elimine din organism.
Sâmburii de caise sunt în general amari şi astfel noi ne-am gândit să mai îndulcim puţin situaţia, adăugând miere. Miere este cel mai bun conservant natural, de aceea sâmburii nu îţi vor pierde din proprietăţi.
- Proprietăţile terapeutice ale mierii cu sâmburi de caise
Micuţi dar cu „puteri magice”, sâmburii de caise consumaţi frecvent, într-o cantitate moderată şi în cure de câteva zile, pot face adevarate minuni asupra sănătăţii dumneavoastră:
Adjuvant în cancerul de sân şi plamâni – vă recomandăm o cură de 30 de zile cu miere cu sâmburi de caise în care încercaţi să consumaţi câte 8-10 sâmburi pe zi, pe o perioadă de 30 de zile. Dupa această perioasă se face o pauză 15 zile, dar se poate relua dupa aceea cura.
Adjuvant în cancerul de colon – vă recomandăm să consumaţi 4-7 sâmburi de caise pe zi, din minunata noastră combinaţie
Imbunătăţirea memoriei – vă recomandăm o cură de 2 săptămâni cu delicioasa noastră combinaţie. În aceste săptămâni vă sugerăm să consumaţi câte 5-8 sâmburi pe zi.
Reglarea tensiunii arteriale – dacă ştiţi că aveţi probleme cu tensiunea arteriala vă recomandăm să includeţi sâmburii de caise in dieta zilnică.
Mai multe studii făcute în Statele Unite ale Americii indică miezul de caisă ca fiind printre cele mai puternice alimente pentru stoparea şi chiar pentru “inversarea” îmbătrânirii. În principal, sâmburii de caisă, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului nervos, protejând în special memoria. De asemenea, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv şi a vaselor de sânge, precum şi a tonusului muscular.
Se recomandă respectarea dozelor zilnice pentru adulţi, deoarece sâmburii conţin o cantitate de cianură, iar consumaţi în doreze mari pot elibera un acid toxic. Copiii sub 6 ani nu vor consuma zilnic mai mult de doi sâmburi!