Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar dacă ai un stil de viață activ din care nu lipsește sportul, cu siguranță ai nevoie de beneficiile combinate ale celor două alimente. Bineînțeles, te-ai documentat puțin despre nutriție și cunoști foarte bine cum îți pot susține cele două alimente stilul de viață. Ceea ce este interesant, este combinarea mierii naturale cu iaurtul, pentru a te bucura de beneficiile cumulate pe care le pot oferi. Ce alt moment mai bun al zilei decât dimineața, poți găsi pentru o „bombă de sănătate și energie”?

Pentru sportivi, mierea a fost întotdeauna un energizant important. Încă de la primele ediții ale Olimpiadei, pe vremea când nu erau cunoscute energizantele și susținătoarele de efort moderne, sportivii consumau miere înaintea antrenamentelor sau a curselor pentru a-și îmbunătăți performanțele. Proteinele, vitaminele, mineralele și antioxidanții recomandă mierea pentru sportivi și nu numai. Conform datelor promovate de unii nutriționiști, aproximativ 30 de grame de miere conțin 14% din necesarul zilnic de magneziu și 8% din necesarul de fier al organismului în condițiile unei diete zilnice de 2.000 de calorii.

La rândul său, iaurtul vine cu un aport esențial pentru menținerea unui organism sănătos. Beneficiile pe care iaurtul le are asupra digestiei sunt ateste și de către autoritățile medicale, printre care și „American Journal of Clinical Nutrition”. S-au făcut o serie de studii care au vizat stabilirea beneficiilor pe care iaurtul le are asupra sistemului digestiv. Unele dintre aceste studii au descoperit reacții pozitive în rezolvarea unor afecțiuni severe, cum ar cancerul de colon, constipația cronică și alte afecțiuni gastrointestinale.

De ce ai combina mierea cu iaurtul?

Simplu, pentru a te bucura de beneficiile celor două alimente într-o singură înghițitură. În plus, în această combinație, cele două elemente își completează proprietățile, potențându-și beneficiile, ceea ce înseamnă un efect benefic mai puternic asupra întregului organism. De exemplu, conținutul ridicat de glucoză din miere, în combinație cu proteinele din iaurt contribuie la îmbunătățirea anduranței, pentru susținerea antrenamentelor de forță dar și pentru recuperarea mușchilor.

Mai mult, această combinație îți oferă echilibrul perfect între necesarul de carbohidrați și proteine, fiind un mic dejun ideal, cu puține calorii care îți va da acel puseu de energie de care ai nevoie pentru a face față cu brio unei zile agitate.