La prima vedere Natalia este o prezență plăcută, plină de viață, veselă, dar dacă nu ajungi să îi afli povestea, să-i descoperi dragostea sinceră pentru dans, nu o auzi cu câtă pasiune și emoție îți vorbește despre competiții, dacă nu îi vezi în priviri determinarea de a fi cea mai bună, de a-și depăși limitele, nu vei avea onoarea să cunoști o adevărată campioană.

Natalia vine cu un palmares impresionant din care amintim titlul de Campioană Mondială în 2011, Vicecampioană Europeană în același an și multe alte finale de concursuri naționale și internaționale. Acum, Natalia a venit prin Timișoara și, știind că e foarte mare amatoare de mierea BeePower și ne-am întâlnit să vorbim despre dans, miere, viață sportivă și alimentație sănătoasă. Haideți să o cunoașteți pe Natalia Lukiv!nat4

BeePower: Bună Natalia! În primul rând, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Ne ești o clientă dragă și vrem să te prezentăm tuturor prietenilor BeePower. Știm că ești pasionată de dans sportiv. De când a început acestă pasiune?

Natalia Lukiv: Bună și mulțumesc pentru invitație. Știi vorba aia: „pofta vine mâncând”? Așa s-a născut și pasiunea mea pentru dans. Aveam cinci ani, când, mama m-a dus pentru prima dată într-o sală de dans. Mi-a plăcut ce am văzut, dar când am început antrenamentele, a intervenit programul strict, copil zvăpăiat fiind, mi-a fost greu să mă adaptez unui stil de viață complet nou. Am vrut să renunț dar, la insistențele mamei, care visa să mă vadă dansatoare am continuat și, treptat am început să mă îndrăgostesc de acest sport. De la antrenament la antrenament, de la competiție la competiție, pasiunea era tot mai mare, vroiam să devin din ce în ce mai bună și eram dispusă să lucrez tot mai mult pentru a-mi îndeplini obiectivele de performanță. Practic dansul de 16 ani și încă simt cum crește intensitatea pasiunii, mai ales la competiții. Dansul este parte din viața mea, o parte de care simt că nu mă voi despărți niciodată.

BeePower: Când te-ai apucat de dans nu plănuiai să faci performanță. Când a apărut dorința și determinarea de a deveni cea mai bună?

N.L.: Din momentul în care am intrat pentru prima dată într-o sală de antrenament, până la prima competiție, au trecut aproximativ trei ani. A fost foarte greu până am deprins mișcările dar și până am ajuns la o formă fizică potrivită pentru această disciplină sportivă. În momentul în care antrenorii cu care lucram atunci au considerat că sunt pregătită, m-au înscris la primul concurs. Deși eram doar un copil, am fost copleșită de emoții, de presiunea de a evolua în fața publicului. Auzeam încurajări, simțeam aplauzele. Era cu totul altceva față de antrenament. La antrenamente m-am pregătit fizic și tehnic, dar în timpul concursului mi-am dat seama că trebuie mai mult de atât, trebuia să fac spectacol, să cuceresc publicul și juriul. Toate aceste sentimente din timpul competițiilor m-au făcut să vreau să mai particip, să fac performanță.

natalia11

nat12
BeePower:
Ce înseamnă dansul sportiv? Cât este talent, cât este muncă și cum influențează stilul de viață?

N.L.: Talentul este foarte important, dar nu înseamnă totul. Dansul sportiv de performanță presupune, în primul rând multă muncă. Eu, de exemplu am petrecut și petrec în continuare nenumărate ore în sala de antrenament, repet mișcările până îmi ies perfect, câteodată mă descurajez, dar mă ridic din nou și continui. Chiar dacă mă antrenez zilnic de 16 ani, niciodată nu mi se pare că e suficient, vreau mai mult, încerc mișcări mai complexe solicitante prin care să mă remarc la următorul concurs. Din punctul de vedere al stilului de viață, trebuie să duc o viață sportivă, să fiu atentă la dietă pentru a-mi lua toate elementele nutritive astfel încât să am energia necesară pentru a da randament la antrenamente. De aceea am și început să consum miere BeePower. Am citit despre beneficiile mierii și am primit, la un moment dat un borcan de miere BeePower. Mi-a plăcut și am observat pe pielea mea, cum se spune, beneficiile reale ale acestui aliment.

BeePower: Care a fost cea mai mare satisfacție din carieră?

N.L.: Fără discuție, titlul de Campioană Mondială din 2011. A fost o competiție incredibilă. A fost dur, concurenți foarte bine pregătiți care aveau în spate echipe de profesioniști formate din preparatori fizici, antrenori, coregrafi, medici. Bineînțeles, echipa noastră era cel puțin la fel de bine pregătită cea a oricărei alte țări din concurs. Au participat 70 de echipe naționale, iar presiunea a fost incredibilă. Îmi doream să obțin un rezultat cât mai bun, partenerul meu era la fel de determinat, iar echipa ne-a oferit tot suportul tehnic și moral de care am avut nevoie. Senzația pe care am avut-o în momentul în care am primit titlul, pur și simplu nu pot să o descriu. Am simțit că toate eforturile de până atunci nu au fost în zadar.

BeePower: Să vorbim puțin de alimentație, în special de miere. Cum ai ajuns să descoperi beneficiile mierii?

N.L.: Avea o slăbiciune pentru ciocolată, iar din când în când mi se întâmpla să exagerez. Am cunoscut, la un moment dat echipa BeePower, ne-am împrietenit și am primit cadou un borcan. Am mai aflat eu despre beneficiile mierii, m-am mai documentat în legătură cu alte produse apicole și am început, treptat să le introduc în dietă. Produsul meu preferat este mierea cu scorțișoară, este de fapt produsul care „m-a scăpat” de ciocolată. Pe lângă miere, mănânc polen și lăptișor de matcă. Cu aceste produse naturale am reușit să înlocuiesc suplimentele alimentare pe care le luam înainte pentru a-mi susține efortul fizic depus în timpul pregătirii competițiilor.

BeePower: De ce BeePower și nu alt producător de miere?

N.L.: Simplu, pentru că îmi plac atât produsele, cât și modul de prezentare. Mai mult, am încredere în echipa BeePower. Sunt oameni faini, tineri, care chiar țin să producă și să pună pe piață un produs 100% natural. Am testat produsele, mi-au plăcut și voi continua să le folosesc.

BeePower: Ce urmează să faci în continuare?

N.L.: În perioada următoare am un program foarte încărcat. Mă pregătesc intens pentru un concurs internațional care va avea loc la începutul lunii iulie în Germania. În luna august, voi mai participa la un alt concurs internațional tot în Germania. Ambele concursuri trebuie pregătite cu un maxim de seriozitate, mai ales că nu vreau să mă întorc de acolo învinsă. Mi-am reglat și dieta din care nu lipsește, bineînțeles, mierea.

nat7