Mierea este un super aliment, dar calitățile sale nu se opresc la determinarea unui stil de viață sănătos, ci merg și dincolo de alimentație. Mierea poate să devină un produs cosmetic aproape miraculos pentru întreținerea pielii, a părului, dar și pentru sănătatea unghiilor. Așadar, mierea nu este doar un desert sau în înlocuitor al zahărului, ci poate deveni și un element esențial al îngrijirii și igienei personale. Acest produs al muncii neobosite a albinelor, provenit direct din natură, bogat în antioxidanți, nutrienți și compuși care contribuie la vindecarea rapidă a leziunilor. Data viitoare când ești pe raionul cu produse cosmetice, citește eticheta cu atenție și orientează-te către produsele pe bază de miere.
Dacă vrei să te asiguri că te tratezi cu miere 100% naturală, atunci poți să o folosești și ca atare, fără să fie un element component în rețeta unui produs cosmetic. Câteva dintre produsele de îngrijire personală după care ar trebui să te uiți dacă sunt pe bază sau, pur și simplu, le poți înlocui cu miere pură.
Masca hidratantă. O calitate a mierii pe care nu o știai este că are capacitatea de a extrage umiditatea din aer și de a o folosi pentru hidratarea pielii. Bineînțeles, trebuie să aplici în prealabil o mască pe bază de miere naturală. Poți folosi mierea ca atare. Aplică o mască pe toată fața care să nu fie compusă din mai mult de două lingurițe de miere. Păstrează masca 15-20 de minute, după care clătește-te cu apă călduță.
Soluție pentru curățarea porilor. Enzimele din mierea naturală curăță pielea la suprafață și eliberează porii. Mai mult, proprietățile antibacteriale ale mierii previn producerea unor dezechilibre la nivelul celui mai mare organ al corpului uman. Poți dilua o lingură de miere în două linguri de ulei de cocoș pentru o soluție de curățare a porilor. Aplică-o prin masare circulară evitând zona ochilor. Clătește cu apă călduță.
Tratament împotriva acneei. Proprietățile antiinflamatorii ale mierii pot fi folosite de adolescenți pentru calmarea problemelor dermatologice specifice vârstei. Aplică miere pură pe zonele afectate și lasă-o să acționeze 15-20 de minute, după care clătește cu apă călduță.
Vindecarea rănilor. Mierea naturală poate fi aplicată pe orice tip de rană deschisă. Va contribui la dezinfectarea zonei afectate și la grăbirea închiderii și vindecării rănii.
Comenteaza