Din păcate, mierea naturală devine din ce în ce mai greu de găsit pe o piață care, în goana după profit, face compromisuri în ceea ce privește calitatea produsului care ajunge la consumator. În multe borcane din comerț se regăsește un produs care este departe de cel original care ar trebui să se regăsească în ambalaj. Așadar, te sfătuim să acționezi cu precauție atunci când cumperi un borcan de miere deoarece un produs contrafăcut nu va aduce beneficiile pe care le aștepți, dimpotrivă. Există însă câteva teste simple, la îndemâna oricui, care te vor ajuta să diferențiezi un produs autentic de unul contrafăcut.
Testele sunt ușor de făcut acasă, dar înainte de toate, înainte să pui borcanul de miere în coș, stai puțin în fața raftului și citește eticheta. S-ar putea să găsești acolo indiciile unui produs autentic sa a unuia fals. În principiu, ar trebui să vezi pe etichetă lista cu aditivi folosiți de producători. Astfel poți afla dacă au fost adăugate arome artificiale sau alte substanțe care înlocuiesc ingredientele naturale ale mierii pure. Poate cel mai sigur este să cumperi miere direct de la apicultor, deoarece vei primi un produs neprocesat, în formă pură, așa cum este stors din stup.
Să vedem câteva teste care te vor ajuta să determini autenticitatea mierii.
Testul degetului mare – pune o picătură de miere pe degetul mare. Dacă aceasta nu va rămâne intactă și va începe să curgă, înseamnă că nu ai nimerit un borcan de miere naturală 100%.
Testul cu apa – ia un pahar plin cu apă și adaugă o lingură cu miere. Mierea contrafăcută se va dizolva, în timp ce mierea naturală se va așeza pe fundul paharului.
Testul cu flacăra – știai că mierea organică este inflamabilă? Pentru a face testul, ia un chibrit uscat, pune-i vârful în miere, iar apoi încearcă să-l aprinzi. Dacă mierea este pură 100%, chibritul se va aprinde fără probleme și va arde până nu va mai fi miere pe el. Dacă mierea are impurități, chibritul nu se va aprinde.
Testul absorbției – mierea naturală nu va fi absorbită dacă este pusă pe un prosop de hârtie și nu va lăsa pete dacă este pusă pe o bucată albă de material textil în timp ce mierea care nu este pură 100% va fi absorbită de prosopul de hârtie și va lăsa pete pe bucata de material.
Aceste teste te vor ajuta să determini rapid dacă borcanul de miere din fața ta conține un produs autentic sau unul cotrafăcut.
Comenteaza