Polenul crud și-a câștigat astăzi locul printre alimentele sănătoase si suplimentele alimentare care ne ajută la menținerea stării de sănătate. Această popularitate a polenului nu a fost cunoscută dintotdeauna. Chiar dacă apicultura este o ocupație veche, iar meșteșugul îngrijirii albinelor și producerii mierii a trecut peste generații, transmis din tată în fiu, polenul a rămas necunoscut foarte multă vreme.

Ca orice mare descoperire, polenul a apărut în alimentația omului ca urmare a revelației unui apicultor francez, Patrice Perice du Sert, care abia în 1992 a oferit lumii acest supliment alimentar natural. Poate că polenul rămânea necunoscut și astăzi dacă starea de sănătate a apicultorului nu se altera datorită muncii asidue pe care o depunea. Bineînțeles, omul a consultat un medic, iar acesta i-a recomandat o perioadă de odihnă. Muncile agricole erau în plină desfășurare, așa că omul nu-și permitea să rateze zile prețioase de lucru. Albinele sale începuseră să recolteze polen, iar curiozitatea l-a determinat pe Patrice Perice du Sert să guste granulele, până atunci străine.

Povestea spune că a fost atât de impresionat de gustul polenului proaspăt încât nu s-a mulțumit doar să-l guste, ci a devorat pur și simplu 100 – 200 de grame. I-a plăcut, așa că a repetat și în zilele următoare, începând astfel prima cură cu polen proaspăt din istorie. Pe măsură ce zilele treceau, se simțea din ce în ce mai bine, iar după prima săptămână de cură i-a revenit energia pentru a se reapuca de muncă. Inițial nu i-a venit să creadă că polenul crud stă la baza îmbunătățirii stării sale. Pentru a testa, a întrerupt cura iar stările de slăbiciune au început să-i revină. A reluat cura cu polen crud, iar starea sa sănătate s-a îmbunătățit vizibil. În urma testului, Patrice Perice du Sert, s-a convins de beneficiile polenului crud, așa că a început să-i promoveze calitățile. În scurt timp, apicultorul a devenit o autoritate în alimentația sănătoasă pe bază de miere, iar după 14 ani de experimente a publicat o carte despre polen și calitățile sale extraordinare. Dacă vrei să afli mai multe detalii, poți căuta în librării „Aceste polenuri care ne vindecă” („Ces pollens qui nous soignent”).

Bee Power-150221_153135Aceasta este istoria polenului crud, descoperit din pură întâmplare. Orice descoperire benefică pentru om trebuie promovată și dezvoltată în continuare, iar noi, la BeePower promovăm sănătatea; așa că vă oferim cu drag, un polen crud de cea mai bună calitate. Respectăm albinele și modul lor de lucru atat de mult incat venim cu produse neprocesate si va aduem polenul la maximul potențialul său terapeutic.