Un super fruct care a cărui calități au început să devină foarte populare în ultima vreme, cătina este s-a transformat într-un element de bază pentru o alimentație sănătoasă. În primul rând, acest fruct are un conținut bogat de vitamina C, iar uleiul din acest fruct este foarte bogat în Omega 3, 6, 9 și 7. Mai mult, conține și o serie de antioxidanți. Pe lângă alimentație, cătina este recomandată și pentru întreținerea pielii, prevenirea efectelor îmbătrânirii și tratarea unor afecțiuni la nivelul pielii. Așadar, din cătină se pot face sucuri presate la rece sau siropuri, dar extractele din acest fruct pot intra și în compoziția unor tratamente și produse cosmetice pentru piele.

Chinezii au cunoscut beneficiile acestui fruct în urmă cu 12 secole, iar de atunci continuă să se bucure de ceea ce acest fruct are de oferit. Legenda spune că însuși marele Ginghis Han a introdus cătina în alimentația soldaților săi pentru a-i păstra în formă în campaniile de cucerire.

Popularitatea fructului a dus la creșterea interesului agricultorilor români care, după ce au analizat oportunitățile pe care le deschide cultivarea cătinii au început să-și extindă plantațiile și să formeze altele noi ca răspuns direct la cererea în continuă creștere. Noi, al BeePower apreciem cătina și am dezvoltat o serie de produse prin care încercăm să îi promovăm beneficiile, Sucul de cătină presat la rece sau mierea cu cătină au devenit și două dintre cele mai vândute produse din gama noastră.

Cele mai importante beneficii pentru sănătate sunt:

  • Regularizarea tensiunii. Dacă aveți probleme cu tensiunea, cătina poate determina o îmbunătățire a stării de sănătate. Bineînțeles, consumul de cătină trebuie însoțit și de adoptarea unui stil de viață care să favorizeze îmbunătățirea stării de sănătate.
  • Probleme cardiovasculare. Cătina este o sursă importantă de vitamina C, A și E, beta-caroten, minerale, amino-acizi și acizi grași benefici, exact elementele esențiale pentru un sistem cardiovascular sănătos. Fructul sau uleiul contribuie și la scăderea colesterolului și la îmbunătățirea funcțiilor inimii.
  • Ajută în curele de slăbire. Specialiștii spun că acizii grași din cătină ajută organismul să nu mai înmagazineze grăsime. Mai mult, uleiul de cătină este recomandat pentru a obșine rezultate durabile în curele de slăbire.

Beneficiile cătinii sunt multiple și se manifestă la nivelul întregului organism. De aceea, este recomandat consumul regulat sub orice formă, indiferent că este vorba de ulei, de suc de cătină presat la rece sau de cătina cu miere.