Într-un articol anterior vorbeam despre beneficiile acestui supliment alimentar pe care ni l-au dăruit albinele. După ce apicultorul Patrice Perice du Sert a promovat și a demonstrat beneficiile polenului crud, oamenii de știință au devenit din ce în ce mai curioși și au început să cerceteze în amănunt potențialul acestui supliment alimentar.

După o serie de cercetări s-au constatat efectele benefice ale polenului crud, dar și ale celui uscat în tratarea și prevenirea unei serii de afecțiuni grave, care, în mod convențional, se vindecă doar după o suferință, de cele mai multe ori, îndelungată, a pacientului. Dacă nu ești convins că polenul este un aliment benefic, uite ce au descoperit oamenii de știință, ce fel de afecțiuni poate trata polenul:

  • Afecțiuni hepatice. Rolul hepatoprotector al polenului este atestat printr-o serie de studii. Cercetătorii îl recomandă în tratarea unei serii de afecțiuni, de la simpla steatoză, până la ciroză sau la cancerul hepatic. Susține ficatul, formarea corespunzătoare a florei intestinale și este recomandat, nu doar în fazele de tratament ci, mai ales în cazul organismului sănătos, pentru prevenția afecțiunilor.
  • Cancerul de prostată. Beneficiile polenului în ceea ce privește menținerea sănătății prostatei. Seleniul din polen este un puternic antioxidant și element anticanceros esențial. De asemenea, polenul favorizează sinteza vitaminei D, capacitate a organismului care se diminuează odată cu vârsta. De asemenea, vitamina E și zincul, sunt alte elemente care sunt asimilate în organism prin consumul de polen.
  • Cancerul la sân la femei, prezintă unele elemente similare cu cel de prostată manifestat la bărbați, ceea ce face polenul un aliat de prim rang în prevenirea și tratamentul acestei afecțiuni.
  • Reglarea colesterolului și a nivelului trigliceridelor. O doză zilnică de 30 de grame de polen asigură 30% din necesarul zilnic de fibre. Acestea contribuie la reducerea colesterolului și la normalizarea consumului de trigliceride în condițiile în care alimentația și stresul nu sunt corect gestionate.
  • Tonic pentru creier. Polenul crud, dar și cel uscat, este recomandat în perioadele de activitate intelectuală intensă. De exemplu, studenții în sesiune pot beneficia de îmbunătățirea capacității de învățare și înțelegere a materiilor din care urmează să fie examinați. Reduce efectele stresului prelungit și oboseala.
  • Tonic muscular recomandat pentru susținerea activităților fizice. Este recomandat sportivilor de performanță, dar și amatorilor care practică diferite sporturi de plăcere și pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Acestea sunt doar câteva din beneficiile polenului crud. O altă serie de beneficii poți descoperi după ce faci o cură completă cu acest super-aliment!