Mierea naturală poate deveni foarte ușor un produs cosmetic fără adaosuri chimice dedicat îngrijirii pielii. Datorită proprietăților sale antibacteriene și a conținutului substanțial de antioxidanți, mierea naturală nici nu ar avea cum să nu fie un „produs minune” și pentru piele, atât pentru tratarea imediată a unor leziuni, cât și pentru întreținerea sănătății celui mai mare organ al corpului uman. Mierea favorizează vindecarea unor plăgi cauzate de inevitabilele accidentări, mai ales la copii, așa că, în cazul în care ai copii în casă, borcanul de miere nu ar trebui să-ți lipsească din bucătărie. Mai mult, ajută și la prevenirea infecțiilor.

Așadar, mierea naturală poate să stea foarte bine și în trusa de prim ajutor, deși este recomandat să nu lipsească dintr-o alimentație sănătoasă. Pe lângă tratarea imediată a rănilor, mierea poate fi folosită pentru exfoliere, eliminarea pielii moarte, dar și pentru prevenirea deshidratării, astfel încât pielea ta să aibă o textură moale și catifelată, asemeni pielii bebelușului.

Care sunt mai exact beneficiile mierii pentru piele și pentru față? Este o întrebare la care mai ales reprezentantele sexului frumos sunt nerăbdătoare să afle răspunsuri. Dragelor, nu vă mai ținem pe jar și vă punctăm câteva dintre cele mai importate beneficii:

  • Prevenția și tratarea acneei sunt datorate proprietăților antibacteriene ale mierii. Adolescentele care sunt la vârsta la care nu știu cum să-și mai ascundă coșurile, mierea ar putea fi remediul natural pentru această problemă.
  • Efect anti-aging – acest beneficiu începe să le atragă atenția și celor care încep deja să ducă lupta cu ridurile. Dacă vrei să încetinești procesul de îmbătrânire al pielii, încearcă să înlocuiești cremele pe care le folosești cu miere sau cu produse cosmetice pe bază de miere. Rezultatele nu se vor lăsa așteptate.
  • Înfrumusețarea tenului – proprietățile de hidratare contribuie la întreținerea strălucirii pielii și, bineînțeles, la frumusețea acesteia.
  • Curățare – mierea poate fi folosită pentru curățarea porilor, prevenind astfel apariția punctelor negre.

Atenție, doar mierea naturală și neprocesată are aceste proprietăți. De aceea, este foarte important să alegeți cu grijă furnizorul de miere. Noi punem în fiecare borcan doar miere 100% naturală neprocesată și fără aditivi, așa cum o fac albinuțele noastre după rețetele lor.

Încă ceva, de cele mai multe ori, mierea nu se folosește ca atare în scopuri cosmetice. Într-un articol viitor ne vom vorbi despre câteva „rețete minune” care te vor ajuta în cutarea permanentă a „tinereții fără bătrânețe”.