O linguriță de miere naturală pe zi poate face minuni pentru starea generală a întregului organism prin calitățile medicale și nutritive pe care acest produs exclusiv al naturii ni le oferă. Noi, la BeePower avem grijă ca albinuțele noastre să aibă parte de toate condițiile pentru a crea în „laboratoarele” lor extrem de bine organizate cea mai pură miere. Omul are un rol minim în procesul de producție al mierii naturale, albinuțele știind cel mai bine cum să combine toate elementele rețetei astfel încât mierea lor să ne vindece întregul organism.

De obicei, o lingură de miere naturală are 64 de calorii, nu are grăsimi sau colesterol, iar în compoziția ei intră, în proporție de 80% carbohidrați, 18% apă și 2% vitamine, minerale și amino acizi. Consumată frecvent, mierea fortifică sistemul imunitar, îți dă energie și te ajută să lupți eficient împotriva celor mai frecvente afecțiuni, de la răcelile de sezon până la afecțiuni mai grave.

Cele mai importante 5 beneficii ale mierii naturale, cel puțin în viziunea noastră, sunt.

  1. Combaterea alergiilor. Mierea are un efect ani-inflamator care poate contribui la oprirea acceselor de tuse și a altor simptome provocate de alergiile de sezon. De aceea, acum că suntem la început de primăvară, ar fi bine ca mierea să nu lipsească dintre alimentele pe care le ai întotdeauna în casă. Explicația științifică se bazează pe construirea unui zid imunitar al organismului alergic prin introducerea de doze mici de polen ingerate involuntar la fiecare linguriță de miere. Dozele mici și repetate vor genera, mai devreme sau mai târziu un răspuns din partea sistemului imunitar.
  2. Energizant natural. Mierea este recomandată în perioadele de efort fizic susținut. Dacă ești sportiv amator mierea te va ajuta să atingi un nivel de performanță bun, fără să iei altfel de suplimente alimentare. O lingură de miere conține, în general, între 15 și 20 de grame de carbohidrați. Fructoza și glucoza naturale intră în sânge și oferă un plus de energie pe termen scurt, suficient pentru a susține un antrenament intens.
  3. Ajută memoria. Mierea sprijină și funcțiile cognitive prin conținutul bogat de antioxidanți care contribuie la întreținerea celulelor nervoase. Un studiu din 2011, publicat în revista științifică „Menopause” arată că mierea poate deveni o alternativă la tratamentul cu hormoni prescris pentru femeile ajunse la menopauză pentru a preveni declinul cognitiv. După patru luni în care femeile incluse în studiu au consumat 20 de grame de miere pe zi, s-a constatat o îmbunătățire vizibilă a memoriei pe termen scurt.
  4. Remediu natural împotriva răcelii. Atunci când vine vorba de tratarea unei răceli, nimic nu este mai bun decât un ceai fierbinte cu miere și cu lămâie. Tusea poate fi tratată cel mai eficient cu două lingurițe de miere, indiferent de vârstă. Un studiu din 2012 publicat în revista de specialitate „Pediatrics” demonstrează eficiența mierii la copii cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani care tușeau noaptea din cauza răcelilor. Accesele nocturne de tuse s-au rărit după ce copilul a primit două lingurițe de miere cu 30 de minute înainte de culcare.
  5. Rezolvă insomniile. Mierea are și acest rol, cel de a-și face somnul mai plăcut și mai odihnitor. Mierea poate provoca creșterea nivelului de insulină și să elibereze serotonină, un neurotransmițător care contribuie la îmbunătățirea stării de spirit. La nivelul creierului, serotonina estre transformată în melatonină care are o contribuție majoră în îmbunătățirea calității somnului.

Fiecare organism reacționează diferit, dar beneficiile mierii vor fi resimțite dacă acest aliment este consumat regulat și în cantități rezonabile.